educatie


Aandacht in beeld

Aandacht en concentratie zijn belangrijke onderwerpen in en buiten het onderwijs. Een goede werksfeer en werkhouding, waarbij leerlingen betrokken zijn bij de leerstof, wordt door elke leerkracht in de klas nagestreefd. Invloeden van ook buiten het klaslokaal werken evenwel door in het leerproces. De hoeveelheid informatie en indrukken, die leerlingen dagelijks opdoen is enorm. De drukke visuele wereld waarin we leven maakt dat leerlingen al bij binnenkomst in school overvoerd kunnen zijn met indrukken. Het is voor de leerkracht een uitdaging de leerlingen bij zich zelf te brengen. Welke instrumenten heeft de leerkracht om leerlingen met aandacht en een goede concentratie te laten werken?

In onze workshops richten we ons op deze uitdaging; een werksfeer te creëren waarbij leerlingen geconcentreerd werken. De deelnemers krijgen inzicht en toepasbare instrumenten aangereikt om leerlingen te helpen zich beter te concentreren. De zeer relevante basisvaardigheden van een leerkracht om een goede werksfeer te creëren, zoals het waarborgen van rust, veiligheid, reflectie eigen gedrag en aandacht voor het individuele kind zijn de uitgangspunten. Daarbij voegen we vanuit het beeldend vakgebied opdrachten toe en bieden we motorische oefeningen om aandachtig werken te bevorderen. 

 

Workshops voor team/leerkrachten & leerlingen in het basisonderwijs

Wij bieden workshops voor het basisonderwijs; een tweetal voor het team en leerkrachten en een viertal workshops voor leerlingen.

Onze beeldende en ambachtelijke werkvormen zijn een aanvulling op het cognitieve lesprogramma. Zij ondersteunt inzicht en vertrouwen in eigen kunnen bij de leerlingen

en bevorderen motivatie en concentratie. In de workshops staan de receptieve en creatieve competenties centraal. 

Meer weten? Vraag ook onze brochure 'Aandacht in beeld', workshops voor het Basisonderwijs 2017 met ons contactformulier.

 

workshops voor team/leerkrachten

1. Kalligrafie

2. Grafiek

Maximaal 20 deelnemers, kernwoorden; innovatie/concentratie/motivatie/teambuilding.

Deze twee workshops hebben dezelfde doelen en start. De uitwerking verschilt in techniek.

 

workshop 'Rondom Papier'

1. Papier maken

2. Kalligrafie

3. Ontwerp je logo

Maximaal 30 deelnemers,  kernwoorden; plezier/concentratie/motoriek/samenwerken/voldoening.

 

Ideeën en mogelijkheden

Tijdstip; in lesrooster, op studiedagen, tijdens schoolfeesten en vieringen.

Locatie; in eigen schoollokaal, in mobiel atelier op eigen schoolplein, of op een locatie in overleg.

Boekingen; de workshops kunnen apart of in samenhang geboekt worden. Bij een boeking van vier workshops voor leerlingen op een dag geven wij 10% korting.

Mobiel atelier Artisjokmobiel; tussen april en okt. parkeren wij op aanvraag ons mobiele atelier op het schoolplein. Accommodatie; bus met tent. 

‘Inloop-workshops’; Voor schoolfeesten bieden wij ‘inloop-workshops’ voor alle leeftijdsgroepen.

  

 Vragen of een offerte via het contactformulier op deze site, en je krijgt snel een reactie.